Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

KONDOM

Hej.

så jeg er en pige på 13 år og har to søskende.

idag fandt jeg to pakker kondomer på mine forældres badeværelse.

jeg blev lidt chokeret,da de lå helt nederst i skuffen.

og nu kan jeg bare ikke få det ud af mit hoved..

så please hjælp mig.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hvor er det bare flot at du skriver herind søde …. jeg kan virkeligt godt forstå at du blev chokeret og bange og ked af det på samme tid…. dengang jeg var 12- 13 åt så synes jeg at bare jeg tænkte på at de havde sex…. at det lignede det så blev jeg ked af det og bange og gik i panik…. men i dag er det ligemeget for mig for mig for jeg tænker selv meget på det…. jeg forstår godt det er svært….. men tænk på at de har kondomer fordi de har sex med hinanden…. de elsker hinanden helt vildt og er så forelskede at de har sex med hinanden…. for de kan slet ikke lade vær at have sex med hinanden…. de tiltrukket og de passer på hinanden ved kønssygdomme og for at din mor ikke bliver gravid… det da sødt de er så vilde med hinanden…. ikk? når du selv når dertil en dag at du finder en sød fyr … så ved du hvor svært det kan være at holde dig fra ham når du elsker ham så højt…. jeg ved det svært at tænke på men sex mellem to mennesker er noget af det smukkeste og sødeste….. tag en snak med mor…. sig…. mor jeg har brug for at fortælle noget… jeg ved i har sex for jeg så ti kondomer i skuffen…. jeg er glad for at vide at i er så glade for hinanden men jeg blev da lidt forskrækket…. kan vi tage en snak om sex så jeg bliver klogere…. måske bare snakke om prævention…. hvad sex er … ?
prøv skat <3-….

  • sara, Pige, 14 år

Tror ikke at du skal være så bange. Alle mennesker undtagen børn selvfølgelig dyrker sex og det gør dine forældre også. De gør det jo kun fordi de elsker hindanden så måske skal du bare se positivt på det.

  • Anonym, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat