Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan kun drenge lægge op til sex?

Jeg føler altid det er drenge der lægger op til at være intime.

Jeg synes det er svært som pige at lægge op til noget,

altså hvis ens partner er en dreng.

Man er lissom bange at man skal virke “for meget” eller noget.

Har i det også sådan at det altid er drenge der tager det første skridt

og vi enlig bare sidder og venter på om der sker noget?

Eller er det bare mig?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Nej, giver dig helt ret. Man er lidt bange for at føle sig “slutty” eller noget hvis man ligger op så man må bare lissom vente til drengen tager initiativ. Sådan har jeg det ihvertfald. Og kan også se til fester at det er ret normalt. Det er næsten altid drengen der har travlt med hænderne alle vegne på pigens krop (og jeg mener ALLE) og så kan man tit se at de forlader festen for og finde et sted de kan være alene. Så jo jeg vil give dig ret i at det nok mest er drenge er ligger op til sex.

  • Autumn Girl, Pige, 16 år

Det er helt normalt at have sådanne tanker og bekymringer, men det er vigtigt at huske, at der ikke er faste regler for, hvem der skal tage det første skridt i et forhold. Traditionelt set har der måske været en tendens til, at mænd oftere tager initiativet, men moderne forhold er meget mere varierede, og det er vigtigt at fokusere på åbenhed og kommunikation.

Hvis du føler dig tilbageholdende med at tage det første skridt, kan det være nyttigt at kommunikere åbent med din partner om dine følelser og bekymringer. Måske er din partner også usikker på, hvordan man nærmer sig intimitet, og ved at åbne op for samtalen kan I sammen finde ud af, hvad der føles godt for begge parter.

At være i et forhold handler om gensidig respekt, tillid og åbenhed. Det er vigtigt at skabe et miljø, hvor begge parter føler sig trygge ved at udtrykke deres behov og ønsker. Hvis du har lyst til at tage initiativet, men er bekymret for at virke “for meget,” så start måske med små skridt og se, hvordan din pa

  • slay, anonymt, 15 år

nej jeg ville elske at en pige spørg mig

  • Anonym, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat