Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan man tale med ens veninder om det?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg tror bare det noget man skal holde privat. Hvis din venner har det fint med at tale om sex og så noget tror jeg måske at det går. Du kunne fx spørge om hvor mange synes det er mærkeligt an onanere så vil de måske begynde at indrømme at de også lægger og onaner før sengetid. Jeg er ret sikker på at der er mange der gør det men som jeg sagde lige før bare hold det privat.
Men jeg må nok indrømme at jeg selv gør det så det er helt normalt
Håber det hjælp dig frem.

  • Hør efter mig, Pige, 16 år

Hej pige 13 år.
Jeg er også så småt begyndt
Jeg sage det i min venne gruppe
(Med både drenge og piger) ugen af pigerne hade prøvet en af drenge hade det ser ikke på mig anderledes vi er 4 piger og 2 drenge og der er ogs to af mine tætte drenge venner der hved det og en af mine tætteste veninder de spurgte lidt ind til det i starten men ellers ik jeg snakker ikke med min mor eller far om det men min kusine (hun er 17) og er selv 11 så hun har været gennem alt det der så det korte svar er jeg man kan godt tale med ens veninder og ogs drenge venner de vil forstå det er jeg sikker på ellers så er det ret rat at snakke med en der selv har været der så hvis du har en kusine der er lidt ældre så kan det klart anbefales.
Knus herfra og held og Lykke 🙂

  • Mig, Pige, 11 år

Kan virkelig godt forstå du gerne vil ha nogen og betro dig til. Det er bare SÅ vigtigt at ha veninder man kan snakke om sexualitet og onani med så man ikke står alene med det. Det er jo ikke noget man gider snakke med ens forældre om. Jeg foreslår du nærmer dig emnet helt “tilfældigt” og sådan neutralt, ud fra en film eller bog eller noget I har haft i skolen. Så kan du langsomt begynde og finde ud af hvem af dine veninder der er kommet igang og hvem ikke og så kan du måske begynde og betro dig til dem der er igang og som du stoler på. Jeg har selv nogen tætte veninder som jeg kan dele alt omkring onani og sexualitet med og det er virkelig rart.

  • Me, the Girl, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat