Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan jeg bedstemme min sexualitet nu?

Jeg er 12 og jeg ved bare ikke om jeg kan vælge min sexualitet nu.

Jeg synes Lidt selv at det lyder mærkeligt at sige at jeg har valgt min sexualitet som 12 årig.

Jeg kan godt lide piger det er derfor jeg er usikker på om jeg kan vælge sexualitet nu…..

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Sexualitet er ikke noget man vælger, det er noget man føler. Og det kan sagtrens ændre sig, især når man helt ung. Det er almindeligt hos helt unge piger at man først føler sig tiltrukket af piger. Det er jo veninder man er helt tæt sammen med og man har mulighed for at se piger nøgne så det er helt naturligt at man føler sig tiltrukket af piger i starten. Jeg gjorde det selv og min første sex var med en pige da jeg var 13 og det var helt naturligt. Når man blir lidt ældre kommer man tættere på drengene og de fleste føler sig så hetero (det gør jeg fx nok nu) mens nogen stadig er mest tiltrukket af piger og andre igen er tiltrukket af begge køn. Så man kan altså ikke selv vælge sin sexualitet, men må hele tiden mærke efter og føle sig frem. Jeg er helt enig med andrea. Du skal ikke overtænke men bare lade tingene ske i den naturlige rækkefølge.

  • anonym pige, Pige, 16 år

Hej. Som de andre sagde er seksualitet ikke et valg, men jeg gætter på at du mere mener, hvorvidt du allerede kan/burde være sikker på hvilken seksualitet du er og hvordan du skal forholde dig til hvad du “identificere” dig som. Jeg tror nogen gange at det kan føles som om, at når først man har valg at sige man er/identificere sig som en seksualitet én gang så er det det man for evigt er. Men, for mig i vært fald, er det vigtigt at folk ved, at de altid kan føle de er én seksualitet og så finde ud af senere i livet, at det ikke passede alligevel – og det er helt okay! Det er self. altid rart at være helt afklaret, men man kan altid finde ud af at man ikke havde 100% ret første gang man begyndte at tænke over sin seksualitet og det har man lov til. Personligt ville jeg sige, at hvis du føler dig bedst tilpas med udelukkende at kunne lide piger, så er det dét du siger du kan. Hvis du så senere finder ud af, at det måske ikke passede så er der jo ingen skade sket. Hvad du føler dig bedst tilpas med og i øjeblikket føler er sådan du er, er vigtigst 🙂

  • Anonym pige, Pige, 17 år

Man er født med den seksualitet man har!
Det er ikke mærkeligt at du har fundet ud af at du er til piger!
Vær dig selv!

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat