Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kæreste

Hej bb

Jeg er en pige på 13 år og jeg har en mega sød kæreste. Jeg elsker ham af hele mit hjerte og vi stoler på hinanden 100%

Min kæreste er 14 år gammel. Han bliver 15 lige efter jeg er blevet 14, men hvad nu hvis han vil have sex når han er 15 og jeg stadig er 14.

Det skrammer mig lidt og vi kan stole på hinanden, men han har sagt at han er klar til sex… Jeg spurgte om vi ikke kunne vente lidt da jeg der var mere usikker end jeg er nu og slet ikke følte mig klar.

Jeg ved ikke helt om jeg er klar eller ej, for på den ene side er jeg ikke klar og er bange for at jeg gør det forkert. På den anden side så er jeg klar og vi stoler 100 % på hinanden og har tit lægget og puttet og kysset og han har også rørt ved mig, men ved det ikke helt…

Hvd skal jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Halløjsa,
Den sexuelle lavalder (hvilket er femten år) virker på den måde at, personer der er over 18 år gamle, og dermed er myndige, ikke må have sex med personer under 15 år.
Så selvom at din kæreste er femten, og du ikke er, må i gerne have sex. Der er intet ulovligt ved det.
Den sexuelle lavalder er til for at beskytte børn mod overgreb fra (oftest) pædofile personer.
husk at bruge et Kondom.

  • Anonym, Dreng, 17 år

Hvis du ikke er klar så lad vær med at gøre det, men prøv først at sætte dig ned og snakke om det med ham, på den måde vil han nok have nemmere ved at forstå din tvivl. Men hvis det blot er fordi du er nervøse over at gøre noget forkert, så lad vær med det. Slap af, det kommer helt af dig selv og om ikke andet så griner man lidt af det og går videre fra hvor man kom til

  • Anonym, Pige, 15 år

Tag og vent til at du bliver 15 og giv dig god tid til at blive klar!!! Fortæl ham at du er at du er usikker.(det er vist nok også ulovligt indtil man er 15!😬)

  • Kartoffelsalat, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat