Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jomfru på efterskole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg var også jomfru, da jeg startede på efterskole. Hende, der skulle ende med at blive min første gang fandt jeg på efterskolen, det skete bare pludselig en dag. Du er helt normal, der er mange, der ikke har haft deres første gang når de er 16.

  • Adam, Dreng, 19 år

Hejsa

Kender det selv for godt – Lige meget om du er pige eller dreng så spørger folk ind til dit sex-liv i vores alder (er selv næsten 16) og er selv jomfru så tit sidder jeg i sådan en “æhhh det ved jeg ikke”-situation, fordi der er ting vi ikke har oplevet under dynen endnu, og jeg går i gym og det er på samme måde der. Alt jeg kan sige er at det er helt normalt. Det er ikke alle der er på samme niveau når det kommer både til de sexuelle og fest delen. tag din tid og lad dig ikke presse – og, selv om det ikke er det fedeste, så hver ærlig og sig at det ved jeg ikke for har ikke prøvet det. Og hvis de så prøver at få dig overtalt til at prøve det, så stå fast og vælg selv. Specielt når det kommer til hygge under dynen og fester

Håber du finder ud af det i sidste ende
mvh
Keglen

  • Keglen, Pige, 15 år

Hej du!
Det er ikke pinligt, at du er jomfru, tvært imod faktisk.
Og du er ikke nødvendigvis langt bagud de andre. Nogle er “tidligt” ude og andre er “sent” ude. Men det kommer helt an på, om man selv føler sig klar.
Jeg synes generelt set, at det er rart, hvis en dreng ikke har været sammen med andre, for så kan han ikke sammenligne en med tidligere partnere. Jeg var selv tæt på at miste min mødom som 16 årig til en, der havde haft sin debut som 15 årig og derfor havde haft flere sex partnere i en alder af 18 år. Det gjorde mig nervøs for, om jeg ville blive sammenlignet med de andre piger, nu hvor jeg aldrig havde prøvet det før. Og jeg var især bange for at være “dårligere” i sengen end dem. Jeg endte i stedet med at miste min mødom som 17 årig til en på næsten 20, der lige som mig aldrig havde haft sex. Vi synes begge, at det var/er rart, at vi kunne dele den oplevelse med hinanden, for vi var begge – dog mest mig – lidt nervøse for den første gang.
Så når du en gang er klar og har fundet den rigtige, så kast dig ud i det.

  • Hjælperen, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat