Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hvornår begynder man at onanere

Hej

Jeg ved ikke hvornår det er okay at begynde at onanere,

er nemlig meget i tvivl.

Mine veninder snakker aldrig om det,

men føler jeg har lysterne.

non-biner, 11 år
Svar fra andre

Børn

hej jeg tror det er helt op til en selv hvis du har lyst så kan du jo prøve og se hvad du syntes og hvis du kan lide det så er det jo også bare helt okay det er jo en meget intim ting så det kan godt være at dine veninder gør det uden at sige det men i hvert fald bare gør det hvis du lyst intet er for tideligt eller for sent det er jo hel normalt

  • pigen der gerne vil hjælpe, Pige, 13 år

Jeg synes ikje du skal begynde før du er helt sikker

  • Anonym

Du giver næsten selv svaret. Du føler du har lysterne – så er det jo der man begynder. Lysterne kommer gerne når man går i pubertet, dvs. nok omkring 11-14 års alderen. Selv begyndte jeg da jeg var 12, dog kun et par måneder eller noget før jeg fyldte 13. Det begyndte at spænde forneden og jeg tænkte på frække ting. Så fandt jeg ud af at lysten kom fra revnen og så begyndte jeg bare. Det kan godt være dine veninder er igang, bare uden at snakke om det. Håber jeg kunne hjælpe.

  • Hende der også gør det, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat