Brev

jeg tænker på sex, i timerne

hej jeg er en forvirret dreng.

jeg tænker tit på sex i timerne

og jeg kan ikke koncentrere mig for det.

Er der nogen der har et tip til

at tænke på noget andet end sexuelle ting.

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej.

Jeg husker, at jeg havde det på præcist samme måde, da jeg var 12 år, så det skal du ikke skamme dig over – jeg gør ikke i hvert fald! 😉

Hvis du oplever problemer med at følge med i skolen pga. dine tanker, så kan det måske være den eneste løsning, hvis du i et frikvarter tager din telefon med ud på toilettet og gør, hvad der skal gøres selv.
Jeg vil dog lige sige, det ikke er noget, du behøver at tænke så meget på. Jeg kom selv over det med at tænke på sex hele tiden allerede i 13-års alderen. Så det er ifølge mine observationer blot en fase, de fleste drenge i starten af puberteten går igennem.

Så for lige at opsummere, foreslår jeg, du tager dig af dig selv, når du har brug for det ude på toilettet. For at supplere, så kan det være en ide bare at ignorere tanken. Det, jeg mener, er, at du kan byde den indenfor, men forblive fuldstændig afslappet og lade være med at give tanken opmærksomhed.
Efter et kort stykke tid begynder det at blive lettere fokusere på andet.

Jeg håber, du kan bruge mine svar til noget.
Held og lykke!

  • Søren, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat