Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Klar eller ej?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Okay jeg ved godt jeg ikke er den mest oplagte til at svare på det her spørgsmål som en aseksuel jomfru, men jeg prøver så godt jeg kan.

Først siger du at i ikke har mødtes, og at i kun har snakket. Jeg syntes at før i har sex at i skal prøve at kysse og måske være sammen uden så meget tøj på (eller nøgne) for at se hvordan det føles.

Og du skriver også at du tror at du er klar men er ikke helt sikker. Sa syntes jeg at i skal se hvordan det udvikler sig når i er sammen. Måske bliver det til noget og måske ikke. Du kan altid sige fra hvis du syntes at det bliver for meget.

Jeg håber at mit svar kan hjælpe og held og lykke<33

Kh en asexuel jomfru.

  • N, 15 år

Som udgangspunkt tror jeg på at man skal føle sig tryg under sin første gang, og helst også gøre det med en man elsker eller holder meget af.

Personligt var jeg også 14 min første gang, men det var dog med min daværende kæreste, som jeg var sammen med i et år, og elskede. Det var en god måde at gøre det på, og jeg fortryder det slet ikke, selvom breakuppet var slemt og sexen midlets talt ikke særligt imponerende lol.

Det er selfølgelig op til dig, men hvis du vælger at gøre det skal du være klar over at det sjældent er særligt godt første gang. Derfor anbefaler jeg at du kender ham godt og stoler på ham først.

  • Anonym, Pige, 16 år

Som N ovenover siger tror jeg også i skal prøve jer frem. Det er nok først når du står i situationen at du ved om du er klar og hvad du er klar til. Det er en god ide at kysse og ligge og putte, evt. nøgne som N også skriver. Så kan man mærke hinanden og lære hinandens kroppe at kende i præcis det tempo der passer dig. Og mærk så hele tiden efter hvor meget du er klar til og hvor din grænse går. Tænk på det behøves overhodet ikk være samleje første gang. Der er bare SÅ mange andre muligheder. Held og lykke med det.

  • Bitten, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat