Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

I TVIVL OM KÆRESTE VIL HAVE SEX

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Halløj. Det er ikke stafbart hvis to 14 årige har sex sammen. Men det er noget andet hvis det er en 14 årig og en 15 årig. Og alligevel om det var strafbart, skulle du ikke være bange for om der ville ske noget: Reglen er der vel mere eller mindre bare for at beskytte unge. Og jeg tænker egenligt bare at du skal spørge hende lige ud om hun er klar. Det gjorde min kæreste, og det er en helt fin måde at gøre det på. Du kan sagtens bare skrive til hende, at du har noget du gerne ville spørge hende om, og så bare spørg hende om hun er. Og hvis du nu får et nej, så skal du bare respektere det, det elsker piger når drenge gør. Men håber du får spurgt hende om det, og håber du kan bruge dette til noget
Knus S❤️

  • S, Pige, 14 år

Helt ærligt så tvivler jeg på at nogen 14-årige er rigtigt klar til at have sex.
I den alder er det rigtig vigtigt at I passer på hinanden, så det er rigtig godt du tænker på om din kæreste også er klar.

Hvis du vil finde ud af om din kæreste er klar så kan du måske spørge hende? Jeg tænker det også er noget med at starte langsomt over mange gange. Måske først er man bare nøgne sammen, næste gang kysser man, næste gang rører man lidt ved hinanden, idk.
Held og lykke med det

  • Dreng, Dreng, 23 år

Hejsa <3
Som sagt er det ikke strafbart at have have sex hvis begge er 14, jeg syntes dig at det er ret tidligt. Da jeg var 14 gik jeg også meget op i at jeg ville have sex lg det skulle være nu men min kæreste der dengang var 15 sagde at vi skulle vente til at jeg også var 15. Jeg var meget frustreret over det dengang men nu er jeg meget taknemmelig. Kunne overhovedet ikke have set migselv have sex som 14 årlig. Da jeg var fyldt 15 ville jeg også meget gerne have sex men følte mig ikke helt klar.

Det er vigtigt at i begge føler jeg klar og ikke bare har sex fordi i er liderlige eller fordi i vil have det overstået.

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat