Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvornår ved man om man er klar

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg undrede mig også om hvornår jeg var klar osv osv. Jeg kan ikke helt forklare dig hvordan, men du er ikke i tvivl, når du er klar.
Jeg var selv meget bange for at gøre det, hvis jeg nu fortrød bagefter. Men det gjorde jeg heldigvis ikke. Jeg valgte at gøre det med en jeg stolede 100% på. Var ikke forberedt eller noget.

  • Mig, Pige, 15 år

Jeg er helt enig med dem ovenover. Du er ikke i tvivl! Jeg havde selv tænkt meget over hvornår jeg mon var klar og hvordan man kunne mærke det osv. Men da jeg så en dag sad sammen med den her virkelig søde fyr som jeg stolede så meget på og som var så god for mig var jeg overhodet ikke i tvivl. Også selvom jeg kun var 14. Jeg havde bare den fornemmelse at jeg altså måtte forenes med ham, dvs at jeg måtte mærke ham i mig. Jeg var ikke et sekund i tvivl og det kunne bare ikke gå hurtigt nok med at få tøjet af.Jo det gjorde da en smule ondt og man skal jo også lige lære det men den fornemmelse at ham dybt i mig var fantastisk. Så tro mig – du er ikke i tvivl!

  • It's me, Pige, 15 år

Heyy
Jeg tror aldrig helt man kan mærke om man er klar før man står i det. Jeg følte mig klar men da vi skulle igang fortrudte jeg, og blev vildt utryg hvilket er helt fær. Jeg synes bare du skal prøve, og hvis det så ikke lykkedes første gang så må man bare prøve igen.

  • Pigen der har mistet sin mødom, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat