Gratis

anonymt

24/7

Brev

Hvornår er man klar til at begynde sexualitet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige 13 år
Kan ikke beslutte om du skal begynde nu eller senere men kan komme med nogle forslag til dig
Du kunne prøve at være lidt intim med nogen der havde lyst
Må også sige at tanken har været en del i mit og at jeg har krammet og kysset en smule med min gamle kæreste
Så det er overhovedet ikke for tidligt hvis din partner tænker det samme

Bedste ønsker fra mig

  • Dreng med bedste ønsker, Dreng, 13 år

Tror det er meget individuelt hvornår man føler sig klar. Det gælder virkelig om at lytte til sin mavefornemmelse. Men det er typisk der omkring 13/14 årsalderen man begynder at intressere sig for sex så tror du er helt normal. Men fornuftigt du tænker du bare skal starte i det små. Det gjorde jeg selv da jeg var 13 for der kunne jeg jo også mærke lysten. Jeg startede lisså forsigtigt ud med en veninde som jeg stolede på. Vi kælede bare for hinadnes private dele og blev glade og det lærte jeg en masse af og så var det helt trygt. Lærte meget om hende jo men jo også om mig selv og mine private dele. Det har virkelig gavnet mig senere da jeg skulle igang med “rigtig” sex. Så lyt til dig selv og prøv dig lisså forsigtigt frem.

  • Efterhånden lidt mere erfaren pige, Pige, 16 år

Jeg syntes det går meget and på hvilken person man er når det kommer til alder, 12- synes jeg ikke, jeg synes at som 13 årig er man meget ung, men hvis man føler sig klar er det okay, og hvis man er en moden person der har et rigtigt billede af tingene, det dumt at have sex med en masse personer bare fordi man kan som 13 årig, man skal tænke sig meget om, også med det ting som kan komme efter, som graviditet, sexsygdom, selvom man bruger kondom er der altid en chance for at blive gravid eller for en sexsygdom. Der har også været sager hvor fx. Drengen er gået ud til andre og beskriver hvordan ens krop ser ud. Prøv også at Overvej hvordan du ville have det med dig selv efter, nogle kan godt have en forkert følelse, og hvis din familie eller venner fandt ud af det, skal du være klar på at de kunne blive chokeret, eller ikke helt støtte op om det, sådan hvordan du ville have det med det måske ( nu kender jeg jo ikke din familie ) men i alt synes jeg at hvis du føler dig klar at det er okay for dig så længe du lige overvejer det helt, men hvis du har styr og tjek på alt det, tænker jeg som sagt ikke at der er noget problem:)

  • S, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat