Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvornår er man gammel nok til at have sex?

Hej,

jeg undrer mig meget over hvornår man må/kan have sex.

Pigerne fra min klasse har prøvet det, og de snakker meget om det.

Jeg ved ikke om jeg selv synes at jeg er klar.

Håber at nogen kan hjælpe.🙂

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Sex kommer når det kommer. Ik forskynd, og gør det for alt i verden ikke som et one night stand, når der er fuld – dette kan ikke anbefales. Hvis du ikke har lyst, som du nævner i dit brev, er der ingen grund til at gøre det. 13 er desuden en meget ung alder for seksuel aktivitet.
Håber det hjalp <3

  • Anonym, Pige, 17 år

Hej, da jeg næsten er samme alder som dig kan jeg godt relatere til udfordringen! Fordi hvornår er en passende alder? Jeg syntes personligt at du skal finde en sød person du er tryg ved og som ikke bare vil bruge dig for seksuel aktivitet og så syntes jeg også du skal snakke med dem der har prøvet det! Om hvornår de besluttede sig for det. Men når alt kommer til alt syntes jeg personligt man skal vente til man er over 15! Men det er kun min mening. Håber det hjalp <3

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej pige på 13 år, jeg syntes at du skal lade vær med at tale om sex med pigerne fra din klasse. Man skal være 16 for at have sex.

Hav en god dag🤣

  • Anonym, 9 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat