Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvornår er det almindeligt at starte med sex?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det vigtigste er at du føler dig 100% klar og føler dig tilpas med den partner du har fundet dig. Jeg syntes personligt at man skal være 14+, men det er kun min mening. Jeg mistede min som 14 årig, og jeg føler at det er en fin alder. Jeg begyndte selv først at lave sexuelle ting da jeg fik mig en kæreste, men jeg havde heller ikke en træng til det inden. Og vil ikke sige der er et “almindeligt” tidspunkt at man begynder at have en træng til det. Det er forskelligt fra person til person. Håber du kunne bruge dette til noget søde<3
Knus, S❤️

  • S, Pige, 14 år

altså det er meget forskelligt fra person til person. men DU skal være 100% klar til det.
Personligt har jeg ikke været der endnu fordi jeg ikke føler jeg skal begynde endnu.
Jeg er nu 15 og er ikke noget den lyst endnu og det er der heller intet galt i og hvis du er 13 og føler du skulle være klar eller det snart så kan du kaste dig ud i det når du føler dig tilpas og så tag det langsomt hvis det så bliver ubehageligt så skal du bare sige stop.

Jeg håber mit svar kan hjælpe

Bedste hilsner til dig

  • Pige, Pige, 15 år

Jeg er selv 13 og var også meget i tvivl, men jeg startede med at kysse min kæreste på kinden og lige pludselig kysede han mig på munden og så seneste som i går snakkede vi om at have sex og kom frem til at vi skulle gøre det når vi sagde det til hindanen

  • F., Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat