Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan springer man ud?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey! Er ikk selv en del af LGBT men min veninde kom også ud som lesbisk i sidste uge. Ingen har noget problem med det! Min veninde kom bare ind og sagde det ud af det blå, som det allerførste “Jeg er fucking lesbisk!” og alle kiggede lidt forvirret og ingen sagde noget. Mit råd til dig er derfor bare at snakke med dem du vil i små grupper om det, der er mange der er interesserede men ikke tør spørge ind til noget foran så mange. Og så prøv at flet det lidt ind i en samtale, fx sig “der er noget jeg har tænkt på”, eller hvis i fx taler om cute drenge kan du jo være sådan “ja han ser sød ud, men jeg har bare indset at jeg ikke er til drenge, jeg er lesbisk.” Og så til det vigtigste: husk at lade folk spørge lidt ind til det. Ved godt det måske er ubehageligt men folk vil være meget mere forstående på den måde! Håber det hjælper!

  • Baby, Pige, 15 år

Hey! Jeg er også selv en del af LGBTQ+ og det er bare mega vigtigt at du kan stole på hende og at hun ikke fortæller noget så længe du ikke har sagt at det er okej☺️. Forstår godt det med at du er startet i en ny klasse og folk har bare så mange fordomme om at om man er lesbisk så er man på den måde, og hvis man er trans så er man på den måde.

Det jeg vil hen med det her er at hvis du kan stole på hende så inviter hende med hjem og sig
– Hey jeg er forresten til piger. Det ændrer ikke noget omkring mig udover at vi ikke kommer til at kunne snakke om drenge.
Smil til hende og så skal det nok gå;)

  • 💪💪💪💪💪💪🏿💪🏿💪🏿💪🏿💪🏿💪🏿💪🏿, Pige, 16 år

Hey jeg forstå mega godt hvordan du har det. Jeg ville dog sige at du ikke skal forhaste dig med at fortælle hende det. Og jeg ville anbefale at du først fortæller hende det når du er komfortable med at alle ved det for selvom i er bedste venner ved man aldrig og ting spredes hurtigt i din alder nu skal du ikke blive skræmt for hvis du VIRKELiG stoler på hende så kan du godt fortælle hende det men jeg ville først gøre det når jeg var klar til at alle ved det så det ikke er lige så slemt hvis hun fortæller det videre

  • Me, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat