Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan kommer jeg ud til min (måske) homophobisk får?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Heyy
Jeg ikke selv sprunget ud, og ved derfor det kan føles helt umuligt.
Men hvis du synes at din far skal vide det, så synes jeg bare du skal prøve at springe ud i det.
Du kan måske prøve en dag hvor du ved han er glad, og så prøve at komme med en kort kommentar som lidt “hinter” til det at være non-binary.
Hvis han så spørger ind til det uden at virke sur, så kan du prøve at mærke om du er klar til at fortælle det til ham<3

  • Anonym, Pige, 14 år

Hejsa
Er selv hetero og cis men tror vi alle har hørt gyserhistorierne omkring hvordan nogle forældre har haft det med at deres børn var lesbiske, trans, gay og i din situation omni og non-binær.

Først og fremmest lad vær med at komme ud til din mor over telefon. Alting over en telefon der er seriøst kan blive misforstået så utroligt hurtigt. Så tag snakken med dem begge.

Du skal huske at sige at du stadig er dig. Du vil bare gerne have du bliver respekteret med dit pronuns og at hvis du hiver en pige/dreng/andet end cis med hjem, skal de ikke være chokeret.

Tal med din storebror omkring det og ved om du kan have hans støtte. Fordi to søskendes bånd lige meget køn burde være stærkt nok til at i kan stå sammen igennem alt. I forhold til din far, så burde du give ham små hints. Du kan også spørge ham direkte, hvordan han ville have det hvis en af jer sprang ud. På den måde ligger du lidt op til noget som ikke behøves at afsluttes med det samme.

Du skal bare være sikker på at det kommer som lidt af et chok – hvis de ser dig som din biologiske køn som du var givet ved fødslen så lad dem tygge lidt på det først. Nu ved jeg først og fremmest ikke hvor gamle dine forældre er samt hvor du er fra, men det kan tit også have noget at gøre med hvordan de vil tage den given situation.

Noget jeg ved min ven gjorde da hun kom ud var at hun lavede nogle kopper hvor der stod “jeg er lesbisk” og så ikke mere. Da hendes forældre opdagede det blev de meget overrasket og hun havde stået i lidt samme situation med at hun var fra en meget kristen familie. Det tog dem lige lidt over et år for dem alle sammen for at det var okay. så lad dem tage deres tid.

Håber du finder ud af det i sidste ende
mvh
Keglen

  • Keglen, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat