Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvilken alder begynder man på sex?

Jeg er bare lidt nysgerrig

fordi at min mor har sagt at hun hvil give mig kondom i 12-13 års alderen

så jeg er lidt nervøs for hvornår det er tid

Dreng, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej.
Sex er en meget mærkelig, men spændende ting og selvfølgelig skal du lytte til din mor, men på det her punkt så er det al al for tidligt mit bedste råd er at vente til du finder en du virkelig elsker og vil være sammen med resten af livet og så skal man først blive gift og efter det så ja så dyrk så meget sex du har lyst til:)

  • Sofie, Pige, 14 år

Tror ikke det er sådan det fungere

Altså min mor har en kæreste og de er ikke gift og ja de gøre det

Og min bror på 15 har kondomer ligne på sit værelse

Men tusind tak for hjælpen🤗

  • Anonym, Dreng, 11 år

Jeg synes også det er for tidligt. Man skal også bare være barn. Du kan sagtens foreløbig klare dig med onani, det gjorde jeg selv fra jeg var ca. 11. Først da jeg var 14 lod jeg en dreng bruge fingre på mig og jeg på ham. Det kan man saktens nøjes med når man er 14. Nu her hvor jeg er blevet 15, ja faktisk her i sommerferien, har jeg så for første gang haft en dreng oppe i mig. Jeg synes selv det er passende tidspunkt, behøver bestemt ikke være før. Du skal nok nå det hele.

  • Girl, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat