Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad fuck sker der med mig?

Davs. Pige 14.

Jeg har en underlig følelse i maven,

når der bliver snakket om sexuelle ting.

Som om jeg er nervøs.

Men jeg kan ikke klare tanken om sex

det skræmmer mig.

Jeg hader det og får lyst til at græde.

Hvad fuck sker der med mig?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Det er helt normalt at føle sig utilpas når der bliver snakket om sex, pubertet eller kærlighed. Ofte er det fordi det er helt nyt og man ikke har snakket om det før. Det er også sværere at snakke om sex med folk end at læse det privat.

Det er også helt normalt at man ikke har lyst til sex når man kun er 14. Jeg selv er aseksuel så jeg har ikke lyst til sex overhovedet. Jeg føler mig en gang skræmt af tanken om sex. Nu efter lang tid ser jeg det som en normal ting jeg bare ikke har lyst til.

Det tager tid før man bare kan snakke om meget private ting som sex med andre. Jeg går heller ikke og plabre om det. Man kan prøve selv at læse om det man vil lærer alene uden nogen der kigger på. Så kan man langsomt vænne sig til tanken om at snakke om sex ikke behøver gøre dig nervøs selvom du ikke har lyst til selv at have sex.

Giv dig selv god tid <3

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er helt normalt

  • Anonym

Jamen davs, jeg forstår udmærket godt hvad du skriver, sådan har jeg det også selv, men det er ved at blive bedre.
Det er vigtigt at være ærlig over for sig selv omkring sådan noget og det har du da virkelig været siden du tør at skrive ind! Du kan prøve på at fortælle dig selv at det ‘bare’ er ord og at det at tale om det ikke betyder at have sex. (det hjalp for mig) du kan også snakke med en god ven/veninde, en forældre, en lærer du bryder dig om eller din hund 😀
Bare husk at som der allerede er skrevet er det fuldstændig normalt og intet at føle skam over.
Jeg ønsker dig en god dag og håber din situation bliver bedre 🙂

  • L, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat