Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad er normalt?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde du
Jeg kan sagtens forstå, at du synes det er svært. Jeg tror bare det er vigtigt at understrege, at der er ikke er noget, der er normalt eller unormalt, og ved netop dette emne, er det særligt vigtigt. Jeg kan kun sige, at jeg klart vil råde dig til at vente til, at du er helt klar. Det er vigtigt, at sex ikke noget man har, bare fordi ens venner og veninder har det. Sex skal være noget, som man har med en, som man virkelig stoler på. Hvis man forsøger at forhaste det, kan jeg love dig, at det ikke bliver en god oplevelse. Det korte af det lange er, at sex behøves nødvendigvis ikke at være med en kæreste, men det er vigtigt, at det er med en, som du har tillid til og føler dig tryg ved. I forhold til onani er det blot noget, som du selv kan eksperimentere med, når DU føler dig klar til det.
Du er IKKE unormal. Jeg synes tværtimod, at det er sejt, at du har ventet, fordi du ikke har haft lyst. Du skal ikke føle dig presset til det, før du selv er klar.

  • Anonym, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat