Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad er normalt?

Hej

Jeg er en 18-årig pige, som konstant føler, at jeg er bagud i livet…

Jeg har endnu ikke prøvet at onanere, kysse eller have sex med nogen,

og det går mig lidt på.

Jeg føler, at det er meget unormal,

også fordi alle omkring mig har prøvet det og meget mere.

Jeg kan bare ikke finde ud af,

hvornår det er “normalt” og acceptabelt at begynde at eksperimentere med fx ornani.

Og jeg forstår ikke hvordan alle andre åbenbart har prøvet det.

Jeg føler, at jeg har levet under en sten og ikke har mærket den lyst før nu.

Hilsen pige, der føler hun er for “uskyldig” seksuelt

Pige, 18 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa.
Tror det handler om hvornår man er klar, du har ikke været klar før nu og det er helt normalt. Jeg er med i en gruppe på Facebook hvor man bl.a. snakker om noget lign. Der er mange der var 20 første gang, så det er helt normalt🤍

  • Anonym, Pige, 13 år

Tror det er helt normalt ikke at ha haft sex som 18-årig. Men jeg ku godt finde på at foreslå dig at begynde at onanere. Det er en god måde at lære sin krop at kende på og få nogen seksuelle tanker på. Jeg startede selv da jeg var 11 og er meget glad for det. Ved jo ikke om det er noget for dig, men tror det er sundt. Du kan jo se om det er noget for dig næste gang du skal i bad og så bruse dig selv mellem benene. Det er en dejlig nem og effektiv måde at onanere på.

  • Glad pige, Pige, 15 år

Hej søde du
Jeg kan sagtens forstå, at du synes det er svært. Jeg tror bare det er vigtigt at understrege, at der er ikke er noget, der er normalt eller unormalt, og ved netop dette emne, er det særligt vigtigt. Jeg kan kun sige, at jeg klart vil råde dig til at vente til, at du er helt klar. Det er vigtigt, at sex ikke noget man har, bare fordi ens venner og veninder har det. Sex skal være noget, som man har med en, som man virkelig stoler på. Hvis man forsøger at forhaste det, kan jeg love dig, at det ikke bliver en god oplevelse. Det korte af det lange er, at sex behøves nødvendigvis ikke at være med en kæreste, men det er vigtigt, at det er med en, som du har tillid til og føler dig tryg ved. I forhold til onani er det blot noget, som du selv kan eksperimentere med, når DU føler dig klar til det.
Du er IKKE unormal. Jeg synes tværtimod, at det er sejt, at du har ventet, fordi du ikke har haft lyst. Du skal ikke føle dig presset til det, før du selv er klar.

  • Anonym, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat