Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hun ved det ikke

Hej vennerne, har 2 bedste venner, en pige og en dreng.

Pigen er meget forelsket i drengen, så har det sidste år prøvet at få dem sammen, vi hænger alle ud. Drengen virkede bare ikke så interesseret i hende på den måde, og pigen græder tit over det (når vi er alene).

Men nu har drengen så fortalt mig at han er bøsse, og jeg er den eneste han har fortalt til.

Nå men nu ved jeg så det, men vores veninde ved det stadig ikke, og hun crusher sygt på ham. Hun har fortalt mig at hun græder tit over at han ikke har spurgt om kæreste.

Jeg ved jo godt hvorfor, og ved ikke om jeg skal fortælle hende det, han sagde ikke at det var en hemmelighed, men samtidig synes jeg det er lidt respektløst at fortælle (selvom det kun er til hende), men samtidig tør han jo ikke selv komme ud til hende fordi han ved hun er forelsket i ham.

Men min veninde har jeg kendt hele mit liv, og elsker hende mere end noget andet, så kan ikke holde hemmeligheder for hende.

Eller skal jeg?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

, jeg syntes at hvis det er nogle fra skolen så tal med en lære , nogle voksne , du stoler på

  • pige, Pige, 12 år

Du kunne prøve og spørge ham om det er okay at du siger det til hende… Hvis hun overreagere kan du altid prøve og trøste hende. Håber det var lidt hjelp😉👍

  • GG altså, Dreng, 15 år

Hej med dig:)
Du skal IKKE sige det til din bedste veninde, han fortalte dig hans hemmelighed fordi han stoler på det, lad ham ikke miste sin tillid til dig. Sig istedet til drengen, at pigen er meget forelsket i ham, og at han lige på forklare at han er bøsse.
Jeg vil også lige sige, at man ikke kan være 100% sikker på hvilket køn man er til, mår man er i den alder- meget kan ændres.
Det er hans opgave at sige det til jeres veninde- ikke din. Du virker som om du er en omsorgsfuld, sød og lyttende veninde.
mvh

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat