Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Homoseksuel, hvordan springer jeg ud?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej JK

Kan sagtens sætte mig ind i hvordan du har det lige nu, for jeg havde det på fuldstændig samme måde inden jeg selv sprang ud.
Jeg var selv enormt bange for hvordan mine venner ville reagere – endda så meget at jeg troede de ikke ville være venner med mig, hvis jeg sagde det til dem.
Du skriver at du er urolig for hvordan dine venner vil reagere, fordi de har mange fordomme om homoseksualitet – jeg forestiller mig at det måske er fordi de joker og kommer med kommentarer om homoseksuelle? Det oplevede jeg i hvert fald i min omgangskreds. Men jeg oplevede også at når de kom til stykket så mente de det slet ikke – det var bare noget de sagde uden at tænke over det.

Jeg selv gik alene med det i lang tid og nåede derfor at udtænke alle de skrækscenarier som jeg troede kunne ske, når jeg fortalte det. Men heldigvis accepterede de det fuldstændigt og det kunne jeg også forestille mig at dine venner vil gøre.

Mit råd til mig er evt. at snakke med en voksen om det. Én du føler dig tryg med. Jeg selv hev fat i en lærer og det var en kæmpe lettelse af få vendt situationen med hende! Om det er en lærer, en forælder, en tante eller noget helt andet er op til dig.

Men én ting er sikkert – jeg LOVER dig at det hele bliver meget bedre når du først får det sagt!
Alt held og lykke herfra og god jul 🙂
De bedste hilsner herfra

  • En anden homoseksuel, 19 år

Du bør bare hoppe ud i det. Når du er klar. Jeg er selv homoseksuel, og jeg stod selv i præcis samme situation. Jeg mistede et par venner, og ja, det er hårdt. Men du finder ud af, hvem der er dine rigtige venner. Jeg forstår, at du er nervøs, men det hele skal nok gå. Held og lykke.

  • Anonymous, Dreng, 17 år

først snakker du bare med din bedste ven om det, og så kan i være sammen om at fortælle dine andre venner det. easy

  • erikkeselvhomo, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat