Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Homofobiske klassekammerater

Hej.
Jeg er en pige på 15 år, der går i 9. klasse,

og jeg er lesbisk.

Det er kun mine tætteste venner og familie, der ved det,

da mange af mine klassekammerater ofte kommer med homofobiske kommentarer.

De kan finde på at bruge “bøsse” som skældsord nærmest hver dag,

og da der her efter sommerferien startede en ny lærer på skolen, der er lesbisk,

var der mange der snakkede om hende og sagde, at de syntes det var klamt.

Jeg synes ikke, det er rart at være i,

da jeg jo selv er lesbisk og kan lide en pige.

Mit spørgsmål er bare, hvad skal jeg gøre og er der en måde hvorpå jeg kan håndtere det?

Min bedste veninde fra klassen siger, at det bare er deres meninger,

men for mig er det ikke rart at høre på,

da der hvert år er flere tusind mennesker, der dør af homofobi.

Det er ikke bare deres meninger, det er homofobi,

og det er ikke rart at høre på.

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hey! Jeg kender selv til alle de her indirekte tilråb. Mange ved ikke, at der sidder en, eller måske flere personer, som er andet en heteroseksuelle, og de føler derfor godt de kan tillade sig at sige disse ord. De fleste der bruger disse tilråb, er bare fordi de er umodne, og ikke ved hvordan verden reelt set hænger sammen, og hvad man bør gøre og ikke burde gøre.
Til at starte med, ville mit råd være at du trækker en klasselærer til siden, fortæller hvad du oplever, og hvordan du har det med det, og derfra kan det være at de snakker med klassen om det, og beder dem pænt om at bruge andre ord, så der ingen der ved, at det netop lige er dig.
Ellers kunne du selv skrive i en evt. messengergruppe, hvis jeres klasse har sådan en, og forklarer, at du altså ikke er heteroseksuel, og at du bliver ked af de ord de bruger.

Hvad end du ender med: Held og lykke. Jeg håber du får det bedre

  • Bea, Flydende kønsidensitet, 18 år

Jeg er bi, og dem i min klasse gør også grin med det. Men på trods af det har jeg en bedste veninde som også er bi.
Om vi vil det eller ej er der folk der er homofobiske. Men over vej engang til hvorfor de ikke synes om det. Måske, måske er de selv i LGBT+ gruppen, og selv er bange for hvad andre tænker…

  • Rw, Pige, 15 år

Hej pige 15 år

Jeg har en transkønet bror, som var homoseksuel og det samme skette i hans klasse. Der var nogen nederen drenge, som også skulle sige hvor dårlige personer homoseksuelle er og sådan noget. Min bror fik nok på et tidspunkt og stod frem og sagde” jeg er faktisk homoseksuel” drengende ændrede lige pludselig væremåde og var mega søde og fantastiske venner. De sagde endda til min bror, at hvis nogen drillede ham skulle de nok banke dem. Jeg er selv til piger og er sprunget ud, og ved mig var der mega mange støttende og folk brugte mindre homofobiske skældesord. Mit råd er at det er okay ikke at gemme det, og hvis nogen spørg omkring din type er det okay ikke at opgive køn, for de ligger ikke mærke til det.

Håber det løser sig

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat