Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Godt eller skidt at onanere?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej Pige på 12😊
Du er overhovedet ikke klam og det er helt klart okay! Når det kommer til at onanere er der slet ingen aldersgrænse.
Det kan godt være du undre dig over om nogle af dine veninder eller piger på din alder også gør det, og det er der helt sikkert. Jeg startede med at onanere da jeg var omkring 11. Den gang hvis emnet om onani kom op ville alle nægte at de gjorde det, på den måde sad de fleste nok og var bange for at de var de eneste. Men nu er vi alle i 14/15/16 alderen og vi snakker åbent til hinanden om emnet og fandt faktisk ud af at vi alle sammen startede i 11-12 års alderen. Så det er overhovedet ikke noget du skal gå og bekymre dig om.❤️
Husk nu at onani er helt normalt, alle gør det og det er slet ikke noget du skal skamme dig over på nogen måde.😘
Kh. Pige på 14

  • Pige på 14, Pige, 14 år

Jeg kan trøste dig med at det bliver meget bedre det at kunne snakke med andre om det, når du bliver lidt ældre. Da jeg var 12-13 år var vi jo totalt umodne og vi turde bestemt ikke snakke om onani og sådan noget. Nu går jeg på efterskole og er tæt med en masse søde veninder og vi kan sagtens snakke onani, metoder, orgasmer osv. Helt seriøst og uden at rødme eller pjatte. Det er bare så dejligt. Glæd dig!

  • Efterskolepigen, Pige, 16 år

Hej med dig!
En aften lå jeg i min seng, og jeg fik bare lyst til at vide hvordan det føltes at onanere. Jeg begyndte så stille og roligt, og nu gør jeg det hver dag ligesom dig. Det er helt normalt, og jeg syntes at du er selv over det!

  • Bare mig, Nonbinær, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat