Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forældre der har sex…

Hej jeg er en pige på 13.

Jeg er på ferie med mine forældre.

Jeg deler så også værelse med dem.

Tidligt i morges vågnede jeg

og kunne ikke sove mere.

Jeg lå bare og slappede af.

Og så kunne jeg høre at mine forældre begyndte at snave

og så derefter stønne.

Jeg var og er lige ved at brække mig.

Jeg kan bare ikke se mine forældre i øjne efter det.

(De ved ikke at jeg ved det)

er der nogle der har nogle råd til

hvad der kan gøre det mindre akavet

og at jeg kan se dem i øjne?

Med venlig hilsen en 13 årig pige.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

For det første synes jeg det er helt i orden dine forældre har sex. Det er kun godt for det må jo betyde de kan lide hinanden og ikke vil gå fra hinanden. For det andet er det meget forkert at have det i samme rum som ens store børn, det skal man ikke. De må gøre det i enrum! Jeg ville ikke selv kunne tale med mine forældre om det, det er for akavet! Men jeg ville fremover undgå at sove i samme rum og hvis man endelig skal så hele tiden gøre opmærksom på at man er vågen. Så gør de nok ikke det frække. Håber du får det bedre.

  • anonym pige, Pige, 15 år

Hej! Du kan måske sige det til dem eller bare prøve at glemme det. Måske var det bare kys og ikke mere:)

  • X, Pige, 14 år

Det er slet ikke i orden. Det kan godt være dine forældre er rigtigt glade for hinanden .. og slet ikke kan få nok af hinanden… men det er ikke i orden at have sex mens ens børn er i samme rum.. ikke store børn i hvert fald. De kunne … have valgt at… gøre det et andet tidspunkt for selvom man har lyst til sex så er det ikke ens betydning med at man ikke kan vente med det.
Det må være ubehageligt at høre ens forældre stønne på den måde.
Og jeg kan godt forstå at du ikke kan se dem i øjnene .. det ville jeg heller ikke..
Jeg tror de fleste ville sige.. snak med dine forældre… og det ville jeg også… men man skal huske på at det er svært … jeg ved slet ikke om du har et godt forhold med dem.. har du? Plejede du det til din mor? For så kunne du jo godt prøve at snakke med hende om det… måske lav en joke ud af det… sådan.. mor skru lige ned næste gang… eller noget med en grinesmiley.. så er der heller sure miner for nogle. Jeg har i hvert fald aldrig kunne tale med mine forældre. Der har været problemer .. men også godt… at være sammen med dem… men jeg vil sige at… mine forældre undgår hvis man siger sex.. ja så jeg vil aldrig kunne få ordentligt hjælp til hvis jeg en dag oplevede dit og dat.. så prøv også at være lidt taknemmelig for dine forældre. Der er nogle som slet ingen har

  • Sara

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat