Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

For ung til at have sex?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige 14 år, hvis du tryg ved ham syntes jeg du skal gøre det. Ikke på grund af hans lyst, men din egen. Plus drenge er altid ligeså nervøse som piger første gang

Mv Anders

  • Anders, Dreng, 15 år

Hej pige
Som du nok ved er der noget der hedder den seksuelle lavalder, som betyder at voksne og unge over 15, må ikke have sex med dem, der er under 15.
Dvs. at du må gerne have sex med en under 15 – men hvis du gerne vil have sex med den fyr du beskriver er 15 snart 16, skal du vente til at du er 15 selv.
Held og Lykke!

  • Pige, Pige, 12 år

Det er nok ikke helt efter reglerne da din drengeven er over 15 og du er under. Jeg tænker dog aldersforskelle er så lille at det ikke gør noget. Du kan ikke ødelægge din krop ved det og hvis du selv føler dig klar vil jeg sige det er ok. Det er netop vigtigt at du har onaneret meget og derfor kender din krop godt så hvis du mærker lysten så tænker jeg godt du kan kaste dig ud i det. Jeg mistede selv min mødom da jeg var 14 og jeg synes det var en god oplevelse. Jeg havde onaneret godt op til og følte mig klar og det føltes godt og rigtigt. Men tror det er meget individuelt.

  • Chill-pigen, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat