Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

For tidligt?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa,
Træk vejret, i har ikke gjort noget forkert, og det hele skal nok gå. Du skal gøre det du føler dig bedst tilpas med. Hvis du har det bedst med ikke at sige det til nogen, så kan du bare holde det for dig selv. Men hvis du får det bedre af at snakke med din mor eller far om det, så skal du gøre det. I denne situation handler det om at du skal gøre hvad du føler dig bedst tilpas med at gøre.

  • Fiona, Pige, 18 år

Slet ikke for tidligt! Det er jo op til sig selv.

Men måske ville det være en ide at snakke med en lære om det?

  • Luca, Dreng, 16 år

Synes ikke du behøver blande dine forældre eller lærere ind i det. Noget må man godt ha for sig selv. Synes ikke du har gjort noget galt. Man er selv den første til at mærke hvornår man er klar. Jeg var selv lige fyldt 14 da havde min første gang og jeg havde ellers lovet mig selv at jeg ville vente til jeg var i alt fald 15 for jeg havde en veninde der havde ladet sig overtale for tidligt og det var bestemt ikke en god oplevelse for hende. Men jeg havde en rigtig sød kæreste og omkring der da jeg fyldte 14 begyndte jeg at føle mig klar. Jeg mærkede rigtig godt efter og vidste min krop var klar og det sagde jeg til ham. Han var som din kæreste rigtig sød og hensynsfuld og sørgede for kondom og spurgte hele tiden mens han trængte ind i mig om jeg var ok. Helt indtil han var helt i bund. så det var en virkelig god oplevelse. Det virker også som om du har været klar og så skal du bare være glad for det – du har ikke gjort noget galt. og behold det bare som din lille hemmelighed.

  • Fiji, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat