Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Første gang og mødom

Hej!

Jeg har tænkt rigtig meget over at have sex for første gang.

Men så kom jeg til at tænke på om man kunne springe sin egen “jomfruhinde” så det måske ikke gjorde ondt første gang?

Lyder det dumt? Hahaha, har tænkt meget over det tho

Hilsen en pige på 15

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej, 14 årig pige her.

Jeg har ikke selv haft sex, så jeg ved faktisk ikke særlig meget om det. Men jeg har engang faldt på, altså, ja, min nedre del da jeg gik sådan i 3. klasse. Jeg ved ikke, om det var jomfruhinden, der sprang, men det blødte ihvertfald vildt meget, og det gik ret ondt. Men jeg har hørt, at for nogen, der har sex første gang, der bløder det slet ikke, så det sker vist ikke for alle at det bløder.

Jeg tror også, hvis man bliver udsat for en sport, foreksempel ridning, så kan man godt springe sin jomfruhinde ved for meget pres dernede.

  • Mis, Pige, 16 år

hav sex så meget i ønsker, det skide sundt.
lad kun en ordentlig fyr tage jeres mødom, ikke en der vil jer forkert, det vil i sikkert fortryde.
som en anden har nævnt, kan nogle sportsgrene såsom især ridning og gymnastik ende med man springer sin egen jomfruhinde, men det er kun en god ting, så ender man ikke ud i at man muligvis bløder under sin første gang. en af mine veninder forklarede at det gjorde utroligt ondt da hendes jomfruhinde sprang ved hendes første gang, men det var mainly fordi han var ret stor, og hun er selv ret lille i højden.
men bare lad det ske hvis i føler det er det rette tidspunkt og humøret er til det osv. bare husk beskyttelse;)

  • din mor123, Pige, 16 år

Det er nok ikke det rigtige forum at spørge i, spørg hellere en ekspert. Man læser så meget om mødom, nogle siger den slet ikke findes, andre at ikke alle har en. Jeg ved ikke meget om tingene men har dyrket en del gymnastik. Kan ikke pege på en bestemt situation men har da tit siddet overskrævs på en bom eller en hest og har været ude i yderstillinger så måske det har hjulpet mig. I alt fald var der kun lige en kortvarig smerte ved indføringen her for nylig ved mit første samleje og derefter gled dilleren uhindret frem og tilbage. Men jeg har også snakket med en veninde som blødte og havde smerte og besvær ved hendes første gang. Men om man bevidst kan sprænge ens mødom det må du altså nok spørge en ekspert om. Prøv brevkassen i stedet.

  • pige 15, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat