Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler det er forkert.

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa!

Jeg er selv 13 og har gjordt det i et par måneder. Jeg har det på samme måde og er ved at være træt af det! Hvorfor skal man skamme sig over det?! Har det altid lidt dårligt efter jeg har gjordt det, ved ikke helt hvorfor. Men nogle gange må jeg bare overtale migselv til at det er helt normalt! Det er ret svært…

Men mit råd til dig ( og mig aha ) er at man bare skal “give slip”! Vær ikke bange eller utilpas! Det er jo bare en måde at nyde sin krop på. Der er jo en grund til at man synes det er rart… Nemlig fordi det er Naturligt! 😉 Nyd din krop!

  • L, Pige, 13 år

Er også 13 og er helt enig. Ved ikke om det er fordi vi er for unge når vi kun er 13, men jeg får også dårlig samvittighed hver gang. Jeg har gjort det ca et halvt år nu, måske lidt mindre men får stadigvæk dårlig samvittighed – hvorfor skal det være sådan? Det går ok mens jeg er i gang men når jeg er færdig og den der orgasme begynder at fortage sig får jeg dårlig samvittighed over at sidde med bar numse når det er lyst udenfor. Så lover jeg mig selv ikke og gøre det mer, men kan jo ikke holde det. Jeg vil også gerne bare ku nyde det, men det er svært. måske det hjælper når man bliver ældre?

  • S, 13 år, Pige, 13 år

ok hør, du ved med dig selv at sådan noget er privat, så bar lad vær med at sige sådan noget til nogle fordi det r bare noget man holder for sig selv. Ja jeg ved godt du har en dårlig fornemmelse med det men Hey! jeg tror vi alle kommer til at gøre det på en lidt low key måde.

xoxo fra mig <3

  • Anonym, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat