Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er nervøs for min første gang

Hej jeg er lidt nervøs

for har en kæreste og vil godt have min første gang

men er bange for at det gør ondt at Have sex første gang..

og om jeg skriger op???

Altså er virkelig nervøs og hvad hvis det gør ondt?

Pige, 17 år
Svar fra andre

Børn

Jeg synes, du skal lytte til dig selv og tænke dig rigtig godt om. Jeg tror ikke, det er godt at være nærvøs, når man skal have se første gang. Det kan måske indikere, at det er lidt fir tidligt, hvis du forstår mig. Måske har du lyst til sex, men du er ikke helt tryg nok ved personen, og derfor bliver du nærvøs.

Og ja, det kan godt gøre ondt at have sex første gang, derfor er det også vigtigt, at du er helt tryg uden at være nærvøs.

Jeg synes, du skal vente nogen tid, for det er vigtigt, at man ikke er nærvøs, og at man forstår, at sex også handler om kærlighed mellem mand og kvinde, og det er svært at formidle kærlighed, hvis man er nærvøs og kun gør det, fordi man har lyst til det.

  • Anonym

Det kan godt gøre ondt første gang, og for nogen kan det også begynde at bløde så vidt jeg ved, men er dog en dreng på 15 så det er begrænset hvor meget jeg ved.
Mit råd ville nok være at gøre det sammen med en partner du er i godt forhold med og stoler på. Og gør det i et tempo du føler dig tryg med. Du kan prøve at tale med ham om måske og gøre det for første gang, og diskutere hvordan i vil gå igennem med det. En god partner vil altid stoppe hvis det begynder at gøre ondt, bare sørg for at jeres kommunikation er 100% klart, og i respektere hinandens grænser, eller stoppe hvis en siger stop.

Bare sørg for at du gør det med en du 100% stoler på.
Vh anonym.

  • Anonym, Dreng, 15 år

Tusind tak!for rådene

  • Anonym

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat