Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg til piger eller drenge

Hej jeg er en pige på 10 år.

Jeg har et problem jeg ved ikke om jeg er lesbisk eller om jeg er til drenge?

Jeg er virkelig VIRKLIG forelsket i en pige i min klasse, men jeg har haft en drenge kæreste.

Jeg tør ikke at sige det til mine forældre.

Hvad skal jeg gøre???

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

jeg ved hvordan du har det…jeg prøver stadig at finde ud af det.. men håber at du har fundet ud af det.

  • Anonym, Pige, 14 år

Kan sagtens forstå du er i tvivl, men du skal vide at det er alt for tidligt at afgøre om du er det ene, det andet eller det tredje. Når ens sexualitet vågner ved man normalt ikke rigtig hvor man skal vende den henad. Ved det fra mig selv. Jeg var 12 da jeg ku mærke der begyndte at ske noget og da jeg så skulle sove hos en veninde og vi “legede doktor” under dynen og det det hele bare var vildt spændene ja, så troede jeg da også jeg nok var lesbisk. Men nu er jeg 15 og har fået en drengekæreste men synes da stadig ikke at en nøgen pige er frastødende på nogen måde – tværtimod. Så man behøver slet ikke sætte etiket på sig selv og slet ikke i sådan en ung alder. Så du skal bare være nysgerrig og så efterhånden så skal brikkerne nok falde på plads. Du behøver ikke sige noget til dine forældre.

  • Jojo, Pige, 15 år

Du er stadigvæk meget ung, så det er ikke sikkert at du er lesbisk.

Hvis jeg var dig, ville jeg vente et par år og så spørge mig selv igen: “Er jeg virkeligt lesbisk?” Hvis intet har ændret sig siden sidst, er der vel en fin chance for at du kunne være lesbisk. Det er i hvert fald for tidligt at bekræfte at du er lesbisk.

Jeg er selv gay, og da jeg var omkring 10 år gammel havde jeg et kæmpe crush på en dreng fra min klasse. Var meget ked af det. Hvis du også har det sådan, så husk at det er helt i orden at være lesbisk. Du skal ikke skamme dig over det, du er jo den du er.

Nåh, men som tiden gik fik jeg mere interesse i drenge, og efter 4 år fik jeg igen et crush på en dreng i 7. Klasse. (Var 14 år gammel på det tidspunkt)

Nu er jeg 15 (snart 16) og for mig har intet ændret sig. Overhovedet. I mit tilfælde var det altså ikke bare en “periode/fase”
(Har aldrig nogle sinde kunnet lide en pige. Det er ret åbenlyst)

Men husk, alt kan nå at ændre sig, og du skal ikke føle dig tvunget til at have en seksualitet endnu.

Håber at det hjalp!
Hilsen L

  • Anonym, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat