Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg klar til sex

Hej

Jeg går i 8 klasse og er mega bange

for jeg aldrig bliver klar til at dyrke sex

har kysset med en dreng for men ik snavet

og har ik spichelt meget lyst

men min bedste veninde har,

så føler mig bag ud

og har ik lyst til at få en kæreste

og det har jeg aldrig haft

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Tak for svar
Men det bare de andre de snaver bare med folk og jeg er bange for at gøre det forkert og sådan eller er det fordi jeg ik er klar til at snave sex osv men er bare bange for jeg bliver den der gamle dame der aldrig har billede n for og hvordan skal jeg lige afvise dem der prøver for er virkelig dårlig til at sige nej!

  • M.

Jeg har heller aldrig haft sex før. Det vildeste jeg har prøvet i den retning var en halv dårlig omgang snaveri da jeg var 15.
Men sex og kærlighed er to af de ting man virkelig ikke må skynde sig med. Ellers kan det gå rigtig galt og du kan ende med at føle dig mere utilpas bagefter.
Mine venner begyndte at have lidt sex og noget kysseri omkring 15-16 år og der var kun mig og nogle andre der ikke havde tænkt i den retning. Jeg blev drillet lidt men kun venskabelige drillerier af tætte venner. Folk bliver altså ikke mobbet for ikke at have haft sex da de var 14. Det er en fin alder at begynde at have lyst til sex og kysseri men stadig tidligt nok faktisk at have sex.

Man skal ikke have sex med en man ikke rigtig kan lide og føle sig mere utilpas bagefter. Kærlighed og sex skal man være 100% sikker på. Og så er der ingen skam i at være “jomfru”. Det er bedre at være den gamle dame der ikke har haft sex end at være hende der fortryder og hader at tænke tilbage på hendes første gang.

Husk at det du er værd ikke bliver bestemt af hvornår du har sex for første gang og man kan sagtens finde kærlighed uden sex hvis det ikke lige er noget man har specielt meget lyst til.

  • Anonym, Pige, 18 år

Til M. Tag det positivt at nogen gerne vil kysse dig. Det betyder jo at nogen synes du er sød og køn og værd at kysse. Det må være en booster til din selvtillid. Når det så er sagt skal du selvfølgelig ikke kysse med hvem som helst – kun en dreng (eller pige) du har sympati for. Ellers kan du bare lade det udvikle sig ganske langsomt i dit eget tempo. Det er ikke et spørgsmål om sex eller ingenting. Der er en masse mellemstationer. Hvis du begynder at kysse og ses med en du godt kan lide går det helt automatisk over til snav på et tidspunkt. Faktisk uden du bemærker det. Det er ikke noget du behøver tænke over, det sker bare. Hvis det stadig går godt og du er tryg går snav på et tidspunkt automatisk over i pilleri med fingrene hvor man lærer hinandens krop at kende. Og så endelig – hvis det stadig går godt og man kender hinandens kroppe – kan det ende ud i sex. Bare tag et step ad gangen.

  • Flower girl, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat