Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg klar?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej 17 årig pige. Du som pige har ret til at sige stop! hvis der er noget du selv ikke bryder dig om skal du selvfølelig ikke gøre det. Jeg vil væde på du har en skøn kæreste, men hvis du ikke føler dig klar til det som han er klar til det som han er klar til er det vigtigt du snakker med ham om det. Jeg tror også en god ide er at snakke med en god veninde om det. Det er en meget dyb ting så en god ide ville også være at snakke med dine forældre om det hvis du er klar.
Gør det når du føler dig klar.
Mange hilsner fra tre piger som er klar på at give råd<3

  • Hjælpsom i dk, Pige, 17 år

Hej, jeg er meget enig med de andre piger. Lær og elske dig selv lidt mere, og så også når du er klar.

Din kæreste er helt sikkert skøn. Men hvis han ikke kan tag det stille og roligt, så det også går mere i dit tempo, så du nyder det. Så sig det til ham.

Og de første par gange, og min. kommer til kunne gøre en smule ondt. Men det kan være fordi du rent faktisk ikke er tændt nok, og du så går hen og bliver bange. Men sig det til ham, at du er utilpas, så kan i løse det sammen.

Mvh. En dreng og hans søster der kigger over skulderen

  • En drengs synspunkt, Dreng, 16 år

Sex og Samfund har hjælpe mig meget
de svarer rimelig hurtig

  • Tina, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat