Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg den eneste som onanere som 12 årig?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Det er fuldstændig normalt at onanere, som 12-13 årig.
Jeg tænker at grunden til de siger det er klamt, er fordi de selv er flove over, at de selv gør det. Det er helt normalt, og slet ikke noget at skamme sig over.
Derudover er det faktisk også en god måde at lære sin krop at kende på.

  • Anonym, 18 år

Jeg begyndte selv at onanere da jeg var 12. Men jeg kan huske at de andre, især pigerne også sagde add! og at det var klamt hvis de hørte ordet. Nu er vi jo blevet mere modne og kan snakke om det og i dag indrømmer de fleste at de da også onanerede da det var 12 men det var jo bestemt ikke noget man skulle røbe. Jeg kan trøste dig med at når man blir lidt ældre kan man meget bedre snakke om det. Og du skal bestemt ikke tror du er den eneste i din klasse der gør det. Jeg ved det jo ikke men vil jo gætte på de fleste gør det, de vil bare ikke være ved det. Så forsæt du bare , det er sundt!

  • en anonym pige, Pige, 15 år

Det er helt normalt at onanere næste alle har gjort det om du er pige eller dreng eller noget andet og det er forskelligt til personer og næste alle 12-13 årige har gjort det så det er helt normalt

  • Ingen, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat