Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er han klar til sex?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej sødeste du. Hvor kan jeg godt forstå det her med sex og om man er klar og hvordan og hvorledes det skal foregå, at det er forvirrende. Måske kunne du prøve at sætte dig ned ved siden at din kæreste og snakke med ham om det her med sex. Du kan prøve at sige at du holder rigtig meget af ham og at du at har tænkt på at have sex med ham og om han er klar eller så …. Kommer det måske helt naturligt hvis du begynder at kysse ham lidt eller kramme ham eller måske røre ham lidt og se om han synes det er godt men husk altid at acceptere et nej. Husk også kondom , og forspil er rigtig vigtigt…. Nusse og kæle lidt med hinanden så pigen kan være våd og han nemmere kan trænge ind i dig…. Husk nu og gør det når su er klar… man kan sagtens udforske og kysse uden det skal gøre videre til sex…. Men prøv jer frem, tag snakken selvom det er rigtig svært, det kunne jo være han tænkte det samme…. Men ellers ring eller skriv eller chat med BørneTelefonen eller et brev…. til de voksne … her på BørneTelefonen men jeg foreslår at du vil skrive eller chatte eller ringe til dem. Heller Lykke skønne og søde dig!

  • Sara pigen, Pige, 14 år

Hej, forstår godt du måske er i tvivl om han har lyst. Kan godt forstå at du har lyst til at lave lidt mere ham end bare at kysse. Mit foreslag ville nok være at snakke med ham om det, eller måske med en veninde. Men husk du har ikke travlt, det vigtigste er bare i begge to har lyst.
Held og lykke med det, håber du finder ud af noget!
fra mig<3

  • Hjælper, Pige, 15 år

Enig med Sara Pigen. Det behøver ikke nødvendigvis være samleje. Det er en god ide at starte bare med at nusse og kæle. Uden på tøjet, under tøjet eller måske med bukserne nede. Så kan du stille og roligt lære hans pik at kende og han kan lære din skede, numse og bryster at kende. Så på et senere tidspunkt kan man evt. gå over til samleje hvis begge føler for det. Men man behøver ikke have så travlt. Der er også større sandsynlighed for at sex lykkes hvis man har taget det stille og roligt og lært hinandes krop og kende

  • Helpful girl, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat