Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det normalt?

Hej jeg er en pige på 13

Jeg vil gerne vide om det er normalt

at hvis jeg For eksempel tager en finger ned til ja i ved

så lunter den altså lidt

er det normalt

og det gør den os

når jeg har været i bad

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Det er helt normalt. Underlivet har ofte en lidt syrlig lugt, fordi der er lav pH-værdi i dette område. Så derfor er det helt normalt, ens udflåd lugter også tit syrligt.

  • Anonym, Pige, 19 år

Det er helt normalt at udflåd og underlivet kan have en lugt. Dog skal du være opmærksom på, at det også kan være et tegn på svamp i skeden, hvis udflåddet lugter, skifter farve, mængde eller konsistens.
Ellers hvis du synes det lugter meget, kan du eventuelt prøve med nogle mælkesyretabletter eller tage noget A38 op i skeden, da de mælkesyrebakterierne hjælper med at stabilisere din pH-værdi.
En ubalance i pH-værdien i skeden, kan give en fæl lugt.

Prøv en af delene, og hvis det stadig ikke hjælper, så søg læge, da det kan være tegn på infektion:)

  • Anonym, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat