Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det normalt?

Kære brevkasse

Jeg tænker tit på sex.

Er det normalt?

Når jeg ligger sent på aftenen i min seng,

kan jeg ikke tænke på andet.

Jeg synes selv at det er meget tidligt at tænke på,

men jeg kan ikke lade være.

Hjælp mig pls.

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde,
Det er helt normalt, jeg begyndte at onanere, da jeg var på din alder. Så hvis du skulle få lyst til at røre sig selv, er det helt normalt, og noget du endelig bare skal gøre. Det eneste du ikke skal gøre, er at begynde at have sex. Det alt for tidligt for dig. Det skal du gemme til du bliver ældre, og får en kæreste du stoler på, og er tryg ved. Det skal være noget ganske specielt. Så vær sød at lov dig selv, at du ikke vil gøre det med hvem som helst.

Knus ❤️

  • A, Pige, 22 år

Tanker har ingen aldersgrænse. Handlinger har måske men ingen kan sige om dine tanker er normale eller ej. Når folk får noget at vide er det helt naturligt at de tænker over det. Det er bare sådan hjernen virker.
Dine tanker er dine og ingen andres. Du kan gøre lige hvad du vil med dem. De skader jo ikke nogen vel? Hvis de ikke skader nogen så gør du intet galt. Jeg er enig i at det ikke er tid til sex som 11 årig men det er jo også okay at tænke over om man gad have børn som 11 årig selvom man ikke er klar til at være forældre.

<3 fra lynx

  • Lynx, demigirl, 16 år

Kære pige på 11 år:
Jeg tænker også meget på det så du er altså overhovedet ikke den eneste❤️. Hvis det plager dig meget så prøv at tag mod til at snakke med dine forældre❤️ Ps jeg er også kun 11.

  • Anonym, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat