Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det for tidligt at have sex!?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde pige. Jeg hved godt det er lidt af et svær valg. Men du skal jo kun gøre det hvis du virkeligt har lyst. Og det jo op til dig og din kæreste hvad i laver og hvad i ikke laver sammen og hvad i er klar til. ❤️ Hvis du virkelig ville have sex med ham og han ville det samme skal i gøre det. Der er jo ikke en helt præcist rigtig tid af have sex på. Prøv af snakke med din søde kæreste om hvad i skal gøre. 😊 og lige meget hvad det sker er det okay af have sådan nogle tanker. Du skal bare gør lige hvad du har lyst til. 😉 du skal have sex når du føler du er klar og ikke have andre tænker, det er dit og din kæreste valg. 😘 det er jo helt normal af have sex. Så det er ikke noget af være bange for. Husk nu af du bare skal gøre hvad passer dig.

  • Ak, Pige, 11 år

Det korte svar er ja, det er nok et par år for tidligt – men på den anden side, man dør ikke af det.

  • Dreng, Dreng, 23 år

Hejsa.
Jeg vil selv personligt sigr 11 er nok lidt for tidligt.
Det hele er virkelig spændende og sådan, men det er sådan en stor ting og ligemeget hvor meget man vil er man nok ikke helt mentalt klar til det, som 11-12 årig.
Du har hele livet foran dig endnu, så vil helt klart råde dig til og vente. Måske istedet for og stille spørgsmål til hvornår man lige er klar og sådan, så vent indtil du bare ikke kan vente mere med og have sex for første gang.

Det rigtigt dejligt og høre din kæreste er helt forståeligt med det, men trods det er det nok stadig en god ide at i begge venter.
Mistede selv min mødom som 14 årig, så det nok deromkring jeg vil sige man kan prøve hvis man er klar og har lyst. Altså 14-15 års alderen.

Men lige et lille hjælp, til sin første gang.
1. I begge skal være klar. Han skal være stiv nok til og kunne trænge ind i dig, og du skal være fugtig nok til det.
2. Husk kondom! Det beskytter både mod kønssygdomme men hjælper også på ingen graviditet.
3. Tag jer god tid, i har ikke travlt.
4. Forspil er vigtigt. I kan evt kysse/stave eller nus ved hinanden.
5. Aldrig nogensinde gør det hvis du ikke er tryg ved det. Det ligemeget om det din første gang eller ej.
6. Du kan altid sige stop, også selvom det midtvejs eller i skal til og begynde.
7. Gør det med en du følger dig tryg ved.

Med alt det sagt, skal du selvfølgelig gøre det der passer dig Aller bedst. Kun du ved hvornår du klar. Trods det vil jeg helt klart råde til og vente nogle år.

Mvh mig.

  • Anonym 100%, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat