Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ens første gang

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde

Det er fuldstændig ok ikke at have mistet sin mødom, min søster mistede den da hun blev 27 år gammel, og hun har ellers haft mange kærester.

Det handler ikke om hvad samfundet eller dine veninder siger, det handler om DU er klar og DU føler dig tryg i situationen.

Så er det ligemeget om du først mister din mødom når du bliver 83.

Held og lykke i fremtiden ^^

  • Anonym, Pige, 17 år

Alt det der med altid at vente på ridderen på den hvide hest holder ikke altid. For hvem ved om han nogensinde kommer? Måske først når man er gammel og grå. Så hvis du selv føler dig klar synes jeg ikke der er noget galt i at tage et one-night-stand. Jeg var jomfru da jeg startede på efterskole og det var jeg efterhånden ret træt af for jeg følte mig klar og havde lyst. Og da en dreng så på et tidspunkt spurgte om jeg havde lyst at se hans værelse sagde jeg ja selv om jeg vidste jeg absolut ikke skulle være kærester med ham. Han tog min mødom, det gik godt og jeg var glad. No big deal selv om jeg godt ved andre piger rynker på næsen af det.

  • 1. g'er, Pige, 17 år

Jeg kan ikke være mere enig, det er ligsom når folk siger at “du bare skal gå i det du har lyst til” men man ved inderst inde godt at folk dømmer uanset hvad.

Men prøv at hør her, det er virkelig vigtigt at du er klar det er ikke noget du bestemmer men hvordan dine hormoner udvikler sig. Hvis du overskrider dine grænser kan det lede til angst for fysisk kontakt med et andet menneske senere hen, det kan ødelægge dit syn på sex totalt.

Selvfølgelig behøver du ikke at vente på prinsen eller prinsessen, som der er skrevet så holder det ikke, det er noget gammeldags shit. Hvis du har lyst og du finder en du er tryg med skal du bare gøre det.

Tag det roligt og gør det i din takt, du er ikke den eneste husk det. Vi går alle sammen og er så sygt usikre over alt at man sgu ikke har tid til at gå op i andres problemer.

  • Babsbs, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat