Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

En veninde man øver sig på at kysse med

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det er helt naturligt. Da jeg så et par af mine veninder kysse med drenge til en klassefest fik jeg også lyst og øve mig for jeg var bange for jeg ikke ku finde ud af det hvis det nu blev min tur. Jeg var 14 der. Så jeg spurgte simpelthen en af mine veninder, altså den jeg nok var tættest med og som jeg sagtens ku kramme med og sådan om vi ikke skulle øve. Det ville hun gerne og så øvede vi kys. Det var supergodt at øve for det er ikke så nem som det ser ud. Næserne kommer tit i vejen og hvad gør man med tungen, alt sådan noget. Det var altså ikke spor akavet at øve med en pige og det smagte da helt fint. Jeg synes saktens du kan spørge en af dine fortrolige veninder om i skal øve.

  • Kissing Girl, Pige, 15 år

Mange piger har første gang med en veninde. Fx i forbindelse med en soveaftale eller noget. Det er helt almindeligt for det er trygt og sikkert. Det er noget man saktens kan snakke stille og roligt om med ens venider.

  • anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat