Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Drenge jeg har brug for jeres hjælp!!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej

Som “Anders” skriver, så kan erektioner (stiv penis) komme mere eller mindre når som helst (især i puberteten grundet hormoner), og det er ikke altid fordi, at man er opstemt. Hvor ofte det sker er det lidt forskelligt – men det er ikke unormalt i den alder at få stiv penis flere gange om dagen. De fleste drenge får også stiv penis flere gange om natten, uden at de lægger mærke til det. Derudover får drenge tit stiv penis, når de bliver tændte af fx at kysse med en pige, som de godt kan lide eller ved at ligge og nusse osv.

Du spørger, om det kan ske, at I beslutter jer for at have sex, og han så ikke kan få stiv penis. Det kan godt ske. Faktisk så er det meget normalt, specielt hvis det er første gang. I tilfælde af at det sker, må du endelig ikke tro, at det er fordi der noget galt med dig eller ham. Det er højst sandsynligt fordi, at han er lidt nervøs, og blodet derfor strømmer til hans hoved frem for hans penis. Hvis det sker, skal I bare tage det stille og roligt. Det handler om at kunne slappe helt af i hinandens selskab, og det kan godt tage lidt tid, også selvom at man er meget glade for hinanden. Så ja, hvis I prøver at have sex, og han ikke kan få den op og stå, så er det altså ikke fordi, at han ikke tænder på dig! Og som “Anders” skriver, så kan du evt. hjælpe lidt med en hånd eller andet, men selvfølgelig kun i den mængde, som du har lyst til.
Det er en god ide at snakke med hinanden imens om “føles det her okay/hvad skal jeg gøre?” osv.

Jeg ved godt, at det kan være lidt “akavet” at snakke om kroppe og sex. Men der er på ingen måder noget galt med at spørge ind til det. Faktisk vil jeg mene, at det er en god ide at være så åbne med hinanden om den slags som muligt, for så opbygger man en tryghed hos hinanden. Det er rart som kærester at vide, at man kan snakke om alt og ikke skulle bekymre sig om, om noget man gør er “mærkeligt/forkert” osv.

Vh Oliver (ikke rigtigt navn) 🙂

  • Oliver, Dreng, 19 år

Heey altså nu kender jeg dig jo overhovedet ikke men hvis i synes det er akavet at snakke om sex sammen er i måske ikke klar til sex helt endnu. Prøv at start langsomt ud, se en film, nus hinanden, gå i bad sammen. Så er jeg sikker på at du finder er tidspunkt at spørge han uden det føltes særlig akavet. Men det er ds helt normalt at det føltes en smule akavet uanset hvad 🙂 held og lykke til dig!

  • Mihhh, Pige, 15 år

Har læst der for drenge/mænd får stiv penis 1 – 18 gange om ugen og hvis i godt kan lide hinanden skal den nok komme op og stå

  • Dul1sh, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat