Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bliver det akavet? (kæreste)

Hej,

Jeg har nu haft en kæreste i 3 måneder,

og elsker hende meget højt..

hun bor i københavn, og jeg bor i jylland..

så vi skal snart mødes for første gang

Vi har også snakket om sex, er det for tidligt??

Men hva kan jeg gøre for at det ikke bliver akavet?

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej dreng
Hvor er det fedt i skal mødes. Jeg tænker når i førest har snakke lidt skal alt det akavehed nok gå væk, alså hvis det overhovedet bliver noget. Og hvis man har nogle aktiviteter man kan lave, så i ikke skal tænke så meget over sammen det når i er sammen.
Når det kommer til sex er det vigtigt at snak om det, så man er sikker på at i begge har lyst og er klar. Sex de førest gang er nok lidt akavet, for man ved jo ikke 100% hvad det er i nu. Om det er for tidligt skal i finde ud af, bare husk at i begge skal være trykke.
MVH A

  • A, Pige, 15 år

Hej søde,
Jeg vil gå lidt mere i dybden med mit svar, da jeg har erfaring med det. Langdistance forhold kan være svære, men ikke umulige. Det handler om god kommunikation, kærlighed, og lysten til at det skal være jer to, uanset hvor langt i bor fra hinanden.

Jeg er lykkelig gift, mor til en datter på vej til 2 år, og gravid med mit andet barn. Min mand er fra Storbritannien, nærmere betegnet London.

Han mødte jeg da jeg var 12 år, det var kærlighed ved første blik, men vi blev ikke officielt kærester før jeg var 17 år, han er 4 år ældre end mig.

Vi fik det til at fungere i næsten 5 år, før vi endelig blev kærester, og det var først en nytårsnat, hvor han havde fortalt mig, at han flytter til Danmark for mig, at jeg havde romantisk sex med ham. Det var første gang, hvor jeg vidste med 100% sikkerhed, at vi vil holde resten af livet. Før det havde vi bare nydt hinanden, opbygget et tæt bånd til hinanden, kysset, flirtet og rørt ved hinandens kroppe, haft sex et par enkelte gange. Men det var intet sammenlignet med den nytårsnat.

Det jeg prøver at fortælle dig søde er.
Lad vær med at tænk på sex med hende. Tænk på jer to, tænk på at få et godt første møde med hende. Find noget i kan lave sammen, der der kræver nærvær, dvs gå en tur, tag i en klatrepark/tivoli, ikke sådan noget som biografen.

Når I er i den alder, tro mig hun er nervøs, og det slet ikke sikkert hun enlig har lyst til sex, men bare siger det, for du ikke skal blive skuffet. Det meget vigtigt du ikke presser hende, og sætter hende i en situation, hvor hun siger hun har lyst, fordi hun føler hun intet valg har.

Det vigtigt I taler om det, sex skal være smukt, vidunderligt og romantisk. Hvis du tager af sted med forventningen om, at du skal have sex med hende, så kan jeg sige to ting:

1. Du ender nok med at gå skuffet hjem.
2. Jeres forhold holder ikke, hvis det baseret på sex.

Få en god tid med hende i stedet, sørg for at opbyg et bånd mellem jer. Hvis i skal have sex, tænker jeg det nok skal ske når i evt. skal sove. Men lad vær med at forvent det. Husk kommunikation, spørg om lov før du stiller hånden i trusserne på hende. Behandle hende med respekt, vær sød ved hende, vis hende hun kan være tryg ved dig. Det vigtigt hun er det. Nu mere tryg hun er, nu mere afslappet bliver hun, og nu mere lyst til dig vil hun også få. Kan du vise hende det hen over dagen i stedet for at tale om sex. Så øger du din chance for, at hun vil have lyst til dig. Piger elsker nærvær, det gør jeg selv.

Så for at op resumere:
Tal ikke om sex, forvent ikke sex, lav aktiveret sammen, hvor I kan have nærvær. Vis hende nærvær, gør hende tryg ved dig. Tal kun om sex, hvis I kan mærke lysten er der. Husk kommunikation, og behandle hende med respekt.

Sidst men ikke mindst, tag en gave med som symbol på din kærlighed. Noget hun vil blive glad for. Fx en blomst.

Held og lykke til jer begge. Hvis i arbejder hårdt nok på det, så kan jeres forhold forhåbentlig nå til hvor jeg er i dag 😊❤️

  • A, Pige, 22 år

Hej dreng
Har selv haft det problem men tro mig når i har snakket en 30 minutters tid går det det vil ikke være akavet mere.
Men jeg vil skal nok snakke det med sex grundigt igennem så i er sikre på i er 100% klar.
Har ikke selv prøvet at have sex men vær nu halt sikre så i ikke fortryder
Hyg jer nu godt vi ses

Mvh hjælper så godt jeg kan

  • Hjælper så godt jeg kan, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat