Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Barbering – betydning for sexuallivet?

Bliver snart 15.

Står overfor at skulle barbere mig forneden for første gang.

Tænker på hvordan det vil komme til at påvirke mit sexliv?

Vil der være fordele ved det eller kan der måske også være ulemper?

Måske det er et dumt spørgsmål, men ved ikke så meget om det.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Altså jeg er jomfru men har barberet mig et par gange mine veninder der har haft sex har det slet ikke påvirket og har aldrig oplevet nogle der har oplevet det

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke et dumt spørgsmål 🙂 Det er nok noget alle tænker over på et tidspunkt.

Man vælger selv hvordan man har lyst til at barbere sig. Nogle synes det er irriterende at barbere sig, nogle synes det er irriterende at have hår. Det er smag og behag.
Hvis man på et tidspunkt får en fyr/kæreste/noget og man har lyst til at have sex sammen, så kommer ens partner højst sandsynligt til at være ligeglad hvordan man holder sit hår dernede. Det kan godt være ens partner har en præference, men hvis man har lyst til at have sex med hinanden, så tror jeg virkelig ikke det rykker på noget.
Det fungerer fint at have sex både med og uden hår (både hos manden og kvinden).
Der er nok altid et mode-element i det med kønsbehåring, og nu er vi nok lidt på vej væk fra at alle barberer sig til at folk tør selv at vælge hvad de har mest lyst til.

Jeg tror virkelig at alle tænker over, om potentielle seksuelle partnere ville bryde sig om at de har kønsbehåring/er barberede – men jeg tror så til gengæld også at langt de fleste så finder ud af at deres kæreste/seksuelle partner(e) har lyst til dem ligegyldigt hvordan de barberer sig.

Håber det giver mening. Mvh

  • Dreng, Dreng, 23 år

Jeg tror det påvirker ens sexliv positiv hvis man er tilfreds med dig selv. Så hvis det gør dig gladere og mere selvsikker at du er hårfri omkring revnen kan det sagtens ha en god indvirkning på din seksualitet. Jeg har det selv rigtig godt med mig selv hvis jeg er nybarberet og ren og velduftende forneden. Så har jeg meget mere mod på sex. Omvendt kan der også være piger der har det fint nok med en hårtrekant, det skal jeg ikke være dommer over. Hovedsagen er at man er tilfreds med sig selv, så nyder man sex bedre.

  • Mie, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat