Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for Sin første gang

Hej Børnetelefonen,

Jeg er en pige på 15 år, og jeg overtænker rigtig meget ift min første gang. Jeg tænker de værste ting.

Fx
”Er jeg for stram?”, ”er jeg god nok?”, ”gør det ondt?”, ”kan han lide min krop?”, “vil jeg bare være et en gangs knald for ham?”

Går meget op i at min første gang ikke er et en gangs knald for vil gerne have at det er specielt men er det egentlig forkert?…

Alle i min gruppe med venner har haft sex og jeg har bare afvist gang på gang over for folk fordi de her spørgsmål popper op…

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej, Hvis du ikke har lyst så lad være det er det eneste rigtige at gøre.

Du kunne jo ligesom mig vente til at du bliver gift hvis du altså vil det og ellers så vent til at du har en kæreste som du er tryg ved. Sex skal altid være noget trygt og rart.

Og selvfølgelig er du god nok det er alle mennesker og det er ikke din opgave at tilfredstille ham i den forstand man skal tilfredsstille hinanden fordi man er tryg ved hinanden.

Og selvfølgelig bliver man nervøs det er jo klart når det er noget så nyt og spændende men mit overodende råd er at hvis du ikke har lyst men føker at du skal gøre det fordi at dine veninder har gjort det så lad vær.

Bare fordi at de har gjort det betyder det ikke at du også SKAL det du er overhovedet ikke forpligtet til det på nogen måde så bliv ved med at sige fra indtil at du føler du er klar.

Jeg personligt venter til at jeg bliver gift da jeg synes det er en god måde at være sikker på at man begge to er klar på det.

  • Mathias, Dreng, 16 år

Hej,

Hvis du er bange og overtænker alt mulig, som du skriver, er det nok fordi du ikke er klar endnu, og det er også helt fint!

Du siger at dine venner har haft sex, men det betyder ikke du skal føle dig presset til det. Det er helt normalt ikke at have sex før man er de 16 og op.

Det med engangsknald, vent til du har fundet den rigtige, en du har været sammen med I nogle måneder, og du føler dig parat til at vise dig frem foran ham, og at han kan vente til du har lyst og er klar.

  • Lilly, Pige, 14 år

jeg var også bange første gang jeg skulle have sex men heldigvis var han tålmodig og tog tingene som jeg kunne klare det vi startede med at onanere lidt sammen efter det prøvede jeg at få en finger op i og efter det turde jeg med ham og forastten husk du skal føle dig tilpas sammen med din kæreste

  • shrek, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat