Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for sex

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hej du der
du skal ikke være bange for at have sex
og der er ikke noget galt med dig
og der er inden grund til at være pinlig der er sikket mange der hat prøvet det
du kan jo prøve at snakke med en voksen eller nogen andre

  • josefine, Pige, 12 år

Jeg tror problemet er at du er nervøs, så du ikke kan slappe af dernede. Husk at tage det stille og roligt, og du kan gøre det med en du er tryg ved. Det er vigtigt at du er tryg.

  • H, Pige, 16 år

Hey you
Den første gang skal vel bare være pinlig. Min første gang var heller ikke en dans på roser. Den var meget præget af problemer med at få den ind, som du også oplevede, smerter og generelt bare ubehag.
Den første gang – og også mindre gange, når man ikke har haft sex med jævne mellemrum – kan/vil det være svært at få den op. Min kæreste og jeg kan stadig have en smule problemer med det indimellem, især hvis jeg er øverst. Derfor starter vi oftest med, at jeg bliver varmet godt op og starter måske også øverst før jeg så kommer op og tager styringen. På den måde har jeg nået at vænne mig til at have noget oppe i mig.
Og du skal ikke være bange for erfaring. Den rette partner vil ofte se det som noget fedt, at du ikke er gået fra den ene til den anden. Uanset hvor diskriminerende det lyder.

  • Pige, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat