Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for at have sex for første gang

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Du skal bare være der selv det kommer til at være dejligt første gang

  • Den seje dreng, Dreng, 12 år

Hej pige på 15.
Måske det kan være en mulighed at åbne op og snakke med din flirt om det. Det kan godt virke mærkeligt, men at åbne op for en, især når det er noget intimt som sex, kan være rigtig godt. På den måde kan man få snakket det hele lidt mere igennem og måske kan du føle dig mindre bange ved det.
Sex første gang behøver – og skal ikke – være noget af det bedste sex. Man kan altid gøre det til noget sjovt, trods det kan være lidt akavet. Man kan altid kommunikere sammen. Det kommer man langt med.

  • Anonym, Pige, 17 år

hejsa,
jeg har måske en løsning.
alle er perfekte som man er, hvis din fyr ikke kan respektere din finurlige krop er det nok et tegn på at du skal finde en anden. Sex første gang er ikke noget du skal være bange eller nervøs for, du skal bare slappe af og nyde det. det er rigtig sex er meget intimt men du skal stadig huske at det er din krop der bestemmer.

DU SKAL FØRST GØRE DET NÅR DU FØLER DIG KLAR
eller kan du komme ud i situationer som er ubehagelige.

her er nogle tips.
1. vær 100 % tryg
2. slap af i kroppen
3. det dig der bestemmer, ikke din partner
4. nyd det.
5. ikke spænd, det gør ondt

  • sexmesteren, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat