Brev

Hvornår skal vi have sex?

Jeg har tænkt over at spørge min kæreste om hun ville have sex –
vi har været sammen i 3 måneder,
men ved ikke hvornår man har sex i et forhold,
altså hvor mange måneder man skal have været sammen.

Hende og jeg kan tale om sex, og alt det der.
Hun siger hun føler sig sikker med mig hvis hun skulle noget,
og jeg har det på samme måde som hende.

Kh. A

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

spørg hende vis hun ikke vil så accepter hende

  • venner, Dreng, 17 år

Jeg synes du skal give det lidt tid. Mærk selv om du føler dig parat. Hvis hun siger ja, så skal du ikke forvente særlig meget af første gang. Det bliver måske ikke særlig godt, men det betyder jo ikke, at I ikke kan gøre det igen.

  • Anonym, Dreng, 15 år

Jeg er også 15. Tror det er vidt forskelligt hvornår man er intim første gang. Nogen er det på første date, andre først efter flere måneder. Når I er kommet sammen i tre måneder synes jeg sagtens I kan begynde på noget. Men jeg synes ikke nødvendigvis det behøver være rigtig sex første gang. Specielt ikke hvis I begge to er jomfruer. Start med at være nøgne sammen og lær hinandens krop at kende. Specielt hvis du ikke har været med en pige før er det vigtigt at lære hendes gode steder at kende. så start med at kæle de første gange og find ud af hvor hun er mest følsom. Bryster, inderlår, numse, mellem benene – bare gå på opdagelse. Ja, og hun kan lære din pik at kende. Det behøver slet ikke være samleje de første mange gange. Det har jeg i alt fald haft gode erfaringer med.

  • Johanne E., Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Quiz

Kender du til myterne?

Kender du Sexlinien?

Her kan du læse mere om sex, seksualitet, porno, onani, prævention, kroppen og meget andet.