Brev

Hvordan skal jeg komme ud?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, jeg ved godt at det er rigtig rigtig svært det der med at komme ud, tro mig jeg har selv prøvet det, men du skal kun komme ud når du føler dig klar, det med at komme ud er jo en mega personlig ting så du skal kun komme ud når føler dig tryg ved det 🙂

  • Anonym, Pige, 13 år

Jeg er enig. Det haster ikke mere end det gør. Du er jo meget ung endnu og meget kan ske. Jeg troede selv jeg var lesbisk da jeg var 12, næsten 13. Ved et tilfælde var jeg pludslig nøgen sammen med en veninde ved noget omklædning og pludslig havde vi sex. Vi var begge to helt oppe og køre og var vildt forelskede og skrev digte til hinanden og alting. Men det fortog sig og nu har jeg en drengekæreste. Så du behøver ikke forhaste dig med at komme ud. Alt kan ændre sig når man er i pubertet. Jeg er glad for jeg ikke kom ud dengang.

  • anonym pige, Pige, 15 år

Hej
Jeg ved det kan være skræmmende at komme ud, for har selv været der – Men det haster slet ikke, det vigtigste er at du selv er klar på at komme ud til din familien.

Hvis du ikke føler for det lige nu, at sige til din familie at du er lesbisk så lad være. For kan ikke sige det nok gange, du skal have dig selv med og føle komfortable med det. For du kan ende med at fortryde at du er kommet ud til din familie, hvis du bare siger det på et tidspunkt uden at være klar – Kan godt se, at det kan være svært. At komme ud, når din mor har sagt “det okay at du er til piger” “det okay du er homoseksuel”. Men jeg synes kun det er fedt, at din mor siger det. Da man ikke skal frygte, om nu hun er okay med at have en homoseksuel barn. Som er tilfældet her.

Du behøves jo heller ikke, lave den store kom ud ting. Du kan fx. bare skrive en besked til dem, at du er lesbisk og ikke andet. Det simpelt og folk skal ikke være samlet nødvendigt hvis for at få det afvide

Håber du finder ud af det – held og lykke
Kh C

  • Fra C, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat