Brev

Hvordan kommer jeg ud til min (måske) homophobisk får?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Heyy
Jeg ikke selv sprunget ud, og ved derfor det kan føles helt umuligt.
Men hvis du synes at din far skal vide det, så synes jeg bare du skal prøve at springe ud i det.
Du kan måske prøve en dag hvor du ved han er glad, og så prøve at komme med en kort kommentar som lidt “hinter” til det at være non-binary.
Hvis han så spørger ind til det uden at virke sur, så kan du prøve at mærke om du er klar til at fortælle det til ham<3

  • Anonym, Pige, 14 år

Hejsa
Er selv hetero og cis men tror vi alle har hørt gyserhistorierne omkring hvordan nogle forældre har haft det med at deres børn var lesbiske, trans, gay og i din situation omni og non-binær.

Først og fremmest lad vær med at komme ud til din mor over telefon. Alting over en telefon der er seriøst kan blive misforstået så utroligt hurtigt. Så tag snakken med dem begge.

Du skal huske at sige at du stadig er dig. Du vil bare gerne have du bliver respekteret med dit pronuns og at hvis du hiver en pige/dreng/andet end cis med hjem, skal de ikke være chokeret.

Tal med din storebror omkring det og ved om du kan have hans støtte. Fordi to søskendes bånd lige meget køn burde være stærkt nok til at i kan stå sammen igennem alt. I forhold til din far, så burde du give ham små hints. Du kan også spørge ham direkte, hvordan han ville have det hvis en af jer sprang ud. På den måde ligger du lidt op til noget som ikke behøves at afsluttes med det samme.

Du skal bare være sikker på at det kommer som lidt af et chok – hvis de ser dig som din biologiske køn som du var givet ved fødslen så lad dem tygge lidt på det først. Nu ved jeg først og fremmest ikke hvor gamle dine forældre er samt hvor du er fra, men det kan tit også have noget at gøre med hvordan de vil tage den given situation.

Noget jeg ved min ven gjorde da hun kom ud var at hun lavede nogle kopper hvor der stod “jeg er lesbisk” og så ikke mere. Da hendes forældre opdagede det blev de meget overrasket og hun havde stået i lidt samme situation med at hun var fra en meget kristen familie. Det tog dem lige lidt over et år for dem alle sammen for at det var okay. så lad dem tage deres tid.

Håber du finder ud af det i sidste ende
mvh
Keglen

  • Keglen, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat