Brev

Hvad er normalt?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa.
Tror det handler om hvornår man er klar, du har ikke været klar før nu og det er helt normalt. Jeg er med i en gruppe på Facebook hvor man bl.a. snakker om noget lign. Der er mange der var 20 første gang, så det er helt normalt🤍

  • Anonym, Pige, 13 år

Tror det er helt normalt ikke at ha haft sex som 18-årig. Men jeg ku godt finde på at foreslå dig at begynde at onanere. Det er en god måde at lære sin krop at kende på og få nogen seksuelle tanker på. Jeg startede selv da jeg var 11 og er meget glad for det. Ved jo ikke om det er noget for dig, men tror det er sundt. Du kan jo se om det er noget for dig næste gang du skal i bad og så bruse dig selv mellem benene. Det er en dejlig nem og effektiv måde at onanere på.

  • Glad pige, Pige, 15 år

Hej søde du
Jeg kan sagtens forstå, at du synes det er svært. Jeg tror bare det er vigtigt at understrege, at der er ikke er noget, der er normalt eller unormalt, og ved netop dette emne, er det særligt vigtigt. Jeg kan kun sige, at jeg klart vil råde dig til at vente til, at du er helt klar. Det er vigtigt, at sex ikke noget man har, bare fordi ens venner og veninder har det. Sex skal være noget, som man har med en, som man virkelig stoler på. Hvis man forsøger at forhaste det, kan jeg love dig, at det ikke bliver en god oplevelse. Det korte af det lange er, at sex behøves nødvendigvis ikke at være med en kæreste, men det er vigtigt, at det er med en, som du har tillid til og føler dig tryg ved. I forhold til onani er det blot noget, som du selv kan eksperimentere med, når DU føler dig klar til det.
Du er IKKE unormal. Jeg synes tværtimod, at det er sejt, at du har ventet, fordi du ikke har haft lyst. Du skal ikke føle dig presset til det, før du selv er klar.

  • Anonym, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat